A Magyar Termék Nagydíj olyan versenyképességi mutatókat jelképez, mint a tudás, az innováció és a minőség. A védjegyet viselő termékek és szolgáltatások – a gyártók és a forgalmazók fogyasztók iránti elkötelezettségének jeleként – az önként vállalt minőségi garanciát is kifejezik. Idén tizennegyedik alkalommal került sor a díj átadására, a Parlament felsőházi termében.

A Magyar Termék Nagydíj pályázat civil kezdeményezés, amely a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladataként, ezzel is segítve a minőségi követelményekre fogékony fogyasztói magatartás kialakulását. A kitüntető cím viselői olyan kiemelkedő, a gazdasági fejlődést szolgáló termékek, amelyek a tanúsított magyar minőség iránti elismerést és elkötelezettséget fejezik ki. A Magyar Termék Nagydíj által szimbolizált innováció és aktív minőségpolitika alkalmazása a megbízható, kiváló minőségű termékek esetében az egyik fontos kivezető út lehet a globális gazdasági válságból.

A Magyar Termék Nagydíjat a Magyar Suzuki Zrt. nevében Hisashi Takeuchi vezérigazgató és Kocsis József minőségbiztosítási igazgató vette át a Parlament felsőházi termében. A Magyar Termék Nagydíjat a Magyar Suzuki Zrt. nevében Hisashi Takeuchi vezérigazgató és Kocsis József minőségbiztosítási igazgató vette át a Parlament felsőházi termében.

Az új Swift jelölésekor a „Gépek, berendezések, eszközök, járművek” kategóriában előfeltétel volt, hogy a gépjármű Magyarországon gyártott és forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas késztermék legyen. A Swift esetében Magyarország az egyetlen európai gyártóbázis, ahol előállítják a járművet az európai és néhány tengerentúli piacra. A Swiftnek már-már történelmi hagyományai vannak Magyarországon, hiszen a Magyar Suzuki Zrt. 1992-ben az esztergomi gyár első modelljeként kezdte gyártani az akkori Swiftet. Az amúgy is erős márka ismertségét és elismertségét tovább javította a „Mi autónk” imázs, ami a kitűnő ár-érték arány védjegyévé vált, miközben a gépkocsi széles tömegeket hódított meg. Az idén 20 éves gyár történetében a jelenlegi Swift a modell harmadik magyarországi generációja.