Noha már augusztusban bejelentette az Audi, hogy a TT sportkocsi félmilliós gyártási jubileumára elkészíti a TTS competition nevű limitált szériát, a valóságban csak november 7-én gördült le a szerelősorról a jubileumi példány – ami egy imolasárga Audi TTS Coupé competition, amelybe a jubileumi motor került, egy 272 lóerő teljesítményű, 2,0 literes TFSI-benzinmotor. Mindennek egy német ügyfél örülhet majd.

„A félmillió Audi TT és a 25 millió motor a munkatársak elkötelezettségének, kompetenciájának és lelkesedésének egyértelmű bizonyítéka”, – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „Munkatársaink kiváló munkát végeznek.“ Az Audi Hungaria immár 20 éve gyártja sikerrel csúcstechnológiájú motorjait, jelenleg 235 különböző motorvariáns készül a gyártósorokon –a négyhengerestől a tizenkét hengeres motorokig –, teljesítményük 63 kW/86 LE és 419 kW/570 LE közötti. Naponta több mint 8100 motor készül a győri gyárban, amely a világ legnagyobb személyautó-motor gyára. „A 25 milliomodik motor alátámasztja az Audi Hungaria motorgyártásának sikertörténetét. Vállalatunk az elmúlt két évtizedben nem csak a Volkswagen- és Audi konszernben bizonyította kiváló kompetenciáját a motorgyártásban, hanem mára a világ legnagyobb motorgyára“, mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója.

500 000 Audi TT bizonyítja a kompakt sportautó sikerét, amelyet az autógyártó egy exkluzív modellel, az Audi TTS competition-nel ünnepel. „Az Audi TT egy dizájnikon. Örülünk neki, hogy a TTS competition modell is az Audi Hungariánál készül, és termékeinkkel világszerte meggyőzzük vevőinket,“ – mondta Gerd Walker, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. Az Audi TTS competition Coupé és Roadster formájában, 500 darabos limitált kiadásban hagyja el a győri gyártósort.

Az Audi TT-t 1998 óta szerelik össze az Audi magyarországi gyárában, 1999-ben kezdődött a TT Roadster gyártása. Az elmúlt években a magyar telephelyen készült az Audi A3 Cabriolet és az RS3 Sportback is. Az Audi Hungaria néhány hónappal ezelőtt nyitotta meg teljes gyártási folyamatát lefedő új járműgyárát és kezdte meg az Audi A3 Limousine sorozatgyártását. A jövőben évi mintegy 125 000 autó hagyja majd el Győrben a gyártósort.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!