A Ford mérnökei meglehetősen szokatlan módját választották annak, hogy a vásárlók otthon érezzék magukat az újszerűnek számító elektromos hajtású Focusban, mégpedig olyan hibákat produkál az autó, amit a belső égésű motorral hajtott példányoknál lenne szabad csak megtapasztalni, úgymint lefullad.

Gyakorlatilag az történik, hogy a regeneratív fékezési funkció teljes kapacitással aktiválódik, aminek következtében a haladó autó hirtelen megáll, az álló autó pedig nem tud megmozdulni. Egyelőre 12 ilyen panasz érkezett be, ami csak töredéke az eddig értékesített 1910 példánynak, de mivel veszélyes jelenségről van szó, az NHTSA hivatal megindította a vizsgálatot a Ford mérnökeivel közösen. Egy esetben például San Jose városának egy többsávos főútvonalának belső sávjában gondolta úgy a Ford Focus Electric, hogy innen aztán nem mozdul el. J hús percbe telt, mire több ember segítségével sikerült félretolni az autót, amely a maga részéről mindössze azt a hibaüzenetet közölte, hogy “Stop Safely Now” azaz tessék biztonságosan megállni – a hiba azonban ezt is alaposan megnehezíti. A márkakereskedésbe szállított autó hibatárolójában egyszerre 30 jelzés volt eltárolva, ami komolyabb problémára utal.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!