Márciusban jelentette be a Fiat a hivatalosan az aktuális 500-as tizedik, a Nouva 500-as hatvanadik születésnapját ünneplő Sessantessimo nevű limitált szériát, amelyet pillanatok alatt elkapkodtak. Még időben kapcsolt a cég, hogy egy újabb bőrt lehet lehúzni az ünnepségről, és még épp időben elkészítette az 500 Anniversario elnevezésű limitált szériát.

Ennél is különleges, de nem olyan különleges a megjelenés, cserébe sokkal kedvezőbb áron lehet majd megvásárolni. A zárt és a C utónevű vászontetős karosszériával egyaránt választható az új modell, amelynél igyekeztek a lehető legtöbb retrós alkatrészt felhasználni (16 colos felnik, extra krómdíszek, régifajta logók), és csak itt választható a Sicilia Orange és Riviera Green karosszériaszín.

Az utastérben mindössze egy eltérés van a szériaváltozathoz képest, a padlószőnyegen kontrasztos színnel elhelyezik az Anniversario feliratot, egyébként ugyanazokat az extrákat lehet itt is választani, tehát a vetített műszeregységet, a Uconnect Link Plus csomagot vagy felár ellenében hardveres navigációt is lehet kérni. Az összes motorral (69-105 LE, benzines, dízel és autógázos erőforrások) választható a Fiat 500 Anniversario.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!