A Nuova Cinquecento ötvenedik születésnapján, 2007. július 4-én leplezte le a Fiat retró-minijét, amelynek hatalmas sikere oda vezetett, hogy a márka kínálatának nagy része ennek a variációit jelenti. De maga az eredeti háromajtós is köszöni szépen, jól fogy, a korára csak az utal, hogy egyre különlegesebb változatokat kínálnak belőle.

Ezeknek a sorát gyarapítja a hatvanadik születésnapra készített Sessantesimo nevű modell, amely csak kabrió karosszériával és a gyár által Dolcevitának elnevezett kétszínű fényezéssel készül. Ennél a karosszéria alsó részét fehérre fényezik, a felsőt pasztel Elefántcsont színű árnyalatra, a kettő között bordó/szürke csík jelenti a választóvonalat, majd mindezt három réteg lakkal vonják be. Krómozott külső tükörházak, egyedi 16 colos könnyűfém felnik, jelvények teszik teljessé a különleges megjelenést.

A típusnévből (500) és életkorból (60) következik, hogy a limitált szériából 560 példányt készítenek, már le lehet adni a megrendeléseket, de a kiszállítások stílszerűen július 4-én indulnak. A 69 lóerős 1,2-es, a 85 lóerős 0,9-es turbó vagy a 85 lóerős 1,3-es dízelmotorral is rendelhető a Fiat 500 Sessantesimo, amely gazdag felszereltséget kínál, de azért még hagy teret a pénzköltésre a feláras Beats Audio hifivel…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!