Már korábban megszületett a döntés arról, hogy a tulajdonos nem menti meg a franciaországi Amiens-ben található abroncsgyárát. Maurice Taylor, a Titan International vezetője (2005-ben vásárolta meg a Goodyear mezőgazdasági abroncsokat gyártó üzemeit, ahol a Goodyear-től licenszelt abroncsokat készít) többször is látogatást tett az üzemben, és nagyon nem tetszettek neki az ott látottak. A francia ipari miniszternek írt levelében azzal indokolja az 1170 főt foglalkoztató üzem bezárását, hogy „A francia munkások magas fizetést kapnak, de csak három órát dolgoznak. Egy óra szünet jár nekik naponta, egy órát töltenek ebédeléssel, a fennmaradó hatból pedig hármat beszélgetnek, és csak hármat dolgoznak. Amikor ezzel szembesítettem a szakszervezeti tagokat, azt válaszolták neki, hogy ez a francia módi!”

Az amerikai üzletember köszöni szépen nem kér ebből, és bezárják az üzemet, jelenleg folyamatosan zajlanak az elbocsájtások és a termelés kifuttatása. E közben ejtettek túszul a munkások két vezetőt, egy, a termelés területén dolgozó menedzsert és a személyzeti főnököt, utóbbi irodájában, az ajtót pedig traktorgumikkal torlaszolták el. „Belátható időn belül nem távozhatnak” közölték a tüntetők, és állításuk szerint a két férfinál ott van a mobiltelefonjuk és egyébként is jól vannak. A feldühödött munkások azt szeretnék, hogy az ipari miniszter személyesen jöjjön el az Amiens-i üzembe, és tárgyaljon velük.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!