Még van pár éve a Suzuki Grand Vitarának a modellváltásig, addig is egy visszafogott frissítéssel próbálnak új életet lehelni a típusba. Az első lökhárító és a hűtőrács átrajzolásával, no meg jóval több króm alkalmazásával tették aktuálissá a megjelenést.

Ahogy az már lenni szokott, új megjelenésű 17 és 18 colos felniket adnak az autóhoz, és van két új szín is a feláras metál fényezések között. A legnagyobb újdonságnak mégis az tekinthető, hogy az első lökhárítónak nem csak a formája, az anyaga is megváltozott, a Suzuki által kikotyvasztott SSPP, azaz Suzuki Super Polypropylene műanyag könnyebb az eddig használtnál. Azt azonban már nem árulták el, mennyivel.

A műszaki tartalomról egy szót nem szóltak a Moszkvai Autószalonon megtartott európai premier alkalmából, így azt feltételezhetjük, az eddigi erőforrásokkal folytatja a Suzuki Grand Vitara. Persze azokat az aktuális károsanyag-kibocsájtási előírásokhoz igazítják. Az ötajtós változatot egyébként elsősorban idősebb – családosok, üzletemberek – vásárlóknak, míg a háromajtósat fiataloknak szánják, ezt a jövőben úgy teszik egyértelművé, hogy eltérő üléskárpitokat használ a két karosszériaváltozat. A Párizsi Autószalonon meg biztosan megismerhetjük majd a modernizált motorválasztékot is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!