waymo1

Komoly változások történtek a Google önvezető autó programjánál, lemondtak az emberi beavatkozást lehető tevő kezelőszervek nélküli autóról (tehát kormánnyal és pedálokkal rendelkező autókkal folytatják a kutatást), és Waymo néven külön cégbe szervezik ki a fejlesztést – állítólag azért, hogy ha megfelelő ajánlatot kapnak, akkor azonnal tovább tudjanak adni rajta. Egyelőre azonban még nem tartunk itt, épp csak most indul majd a közúti tesztelés nagy léptékben.
waymo2
Tavasszal írta alá a megállapodást a Google és a FiatChryslerAutomobiles, amelynek értelmében 100 darab Chrysler Pacifica egyterűből építenek részben önvezető technológiás autókat, amelyekkel aztán közúton tesztelnek. Azért esett a választás a tágas egyterűekre, mert állítólag rögtön egy közösségi autómegosztó-szolgáltatást is tesztelnek, így az új technológiákra fogékony emberektől rögtön azt is megtudják majd, hogyan érezték magukat a robotautó fedélzetén. A Google és az FCA mérnökei most építik át az elkészült autókat a kiegészítő érzékelőkkel, a jövő év elején indul majd a tényleges közúti tesztelés.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!