A Lüdenscheidből származó Berninget július 26-án hívta meg az igazgatótanácsba a felügyelő bizottság. Berning az 58 éves Hans Riedelt követi e poszton, aki saját kérésére hagyja el a vállalatot több, mint 12 évnyi igazgatótanácsi tagság után.

Mielőtt a Porsche értékesítési és marketing részlegének központjába, Ludwigsburgba költözött, Klaus Berning a BMW AG-nél dolgozott miután 1984-ben csatlakozott a bajor autógyártó ellenőrző részlegéhez. Állomáshelyei között szerepelt Hollandia, Olaszország és München, mígnem 2002-ben kinevezték a madridi BMW Ibérica elnökévé. Legutóbb az ázsiai, csendes-óceáni, afrikai és európai régiók értékesítéséért felelt rangidős alelnökként.

2006. december elsején a 45 éves Thomas Edig is csatlakozik a Porschéhoz. Őt is a felügyelő bizottság nevezte ki az igazgatótanács tagjának július 26-án. 2007 májusában ő veszi majd át a személyzeti osztály vezetését és a munkaügyi kapcsolatok igazgatását a 64 éves Harro Harmeltől, aki akkor vonul majd nyugdíjba 25 sikeres év után a Porschétól. A stuttgarti születésű Thomas Edig a Deutsche Telekomtól érkezik, ahol legutóbbi pozíciójában a T-Com igazgatótanácsának tagjaként a személyzeti ügyekért és a szervezeti felépítésért felelt.