Tatán, Győrben és Mosonmagyaróváron telepített 0-24 órában használható elektromos töltőállomásokat az E.ON, így teljessé vált a Hotel Kempinskinél elhelyezett töltővel elindított Budapest-Bécs e-sztráda.

A tatai Old Laké Golf központban, a győri Jókai utcai parkolóház félemeletén (150 Ft/óra parkolási díj napközben) és a mosonmagyaróvári Corvinul szállodában lehet 2012 végéig ingyen tölteni az elektromos autókat. Utóbbi esetben a tetőre napelemek is kerültek, azaz CO2-semleges a töltőállomás.

Mivel még gyors töltés esetén is úgy 1-1,5 órás töltési idővel kell számolni, az új e-sztrádának köszönhetően is 9-10 óráig tart a Bécsbe jutás – autópálya-tempóban a legtöbb elektromos autó még Tatáig se jutna el. A felhasználók 2012 végéig tankolhatnak ingyen áramot ezeken a helyeken, a győri helyszínnek minden bizonnyal visszatérő vendégei lesznek a Széchenyi István Egyetem kutatói, akik már 7 éve fejlesztenek elektromos hajtású és hibrid járműveket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!