Az autót Orbán Szabolcs, a SEAT márkaigazgatója és Hámori László, a Duna Autó Rt. kereskedelmi és marketingigazgatója adta át az új tulajdonosnak. A SEAT Ibiza 1.4 16V SPORTRIDER a már eddig is népszerű Ibiza Reference Cool modellre épül, amelytől sportos külső és belső extrafelszerelései különböztetik meg. Az Ibiza SPORTRIDER-t színre fényezett kilincsek és tükörházak továbbá 6,5Jx16 colos, hétküllős könnyűfém keréktárcsák és 205/45 R16-os gumiabroncsok teszik még szebbé. Az utastéren belül Climatic légkondicionáló, sportülés, egyedi kárpitozás, a műszerfalból előugró pohártartó és a Stylance csúcsmodellből átvett váltógomb tartozik a SPORTRIDER felszerelései közé. A dupla első légzsák és a szervokormány az összes Ibizában alapáron megtalálható.

Az újdonság már most nem mindennapi sikereket tudhat magáénak, hiszen már látatlanban 50 darab talált gazdára az előértékesítés során április közepéig még azelőtt, hogy az első szállítmány ténylegesen megérkezett volna a SEAT márkakereskedői hálózatba. Május közepéig további 61 darab SEAT Ibiza 1.4 16V SPORTRIDER-t szállított ki a márka. A tervek szerint a teljes 2006-os modellévben rendelhető lesz, az összeladások elérhetik a 900 darabot. A SEAT Ibiza SPORTRIDER, a márka törekvéseihez híven, kiemelkedő ár/érték arányával, sportos megjelenésével, élményszerű vezethetőségével és nem utolsósorban négy csillaggal értékelt, kitűnő ütközésbiztonságával kíván minél több autóvásárlót meghódítani. 

A SEAT Ibiza rendkívül széles motorválasztékot kínál 64 és 180 lóerő között. A kínálat része a 180 lóerős benzines Ibiza Cupra 1.8T 20V és a 160 lóerős Ibiza Cupra TDI. 84,4 LE/liter fajlagos teljesítményével az Ibiza Cupra TDI a világ legnagyobb literteljesítményű négyhengeres dízelmotoros szériaautója.