Suichi Shigeno mangája volt az Initial D, amelyben Takumi Fujiwara és az ő Hacsirokujának kalandjait lehetett követni. Az eredeti képregény hamar kultikus lett, több rajzfilmet és mozifilmet is készítettek belőle.

Most a Toyota Nagy-Britanniai részlege eleveníti fel a képregényben főszerepet játszó autót úgy, hogy egy GT86-osra applikálja annak megjelenését. Persze még csavartak egy keveset az egészen, hiszen több, a képregényben egyszerűen feketére fényezett rész, az a mai autónál egyszerű, lakkozott karbon: motorháztető, külső tükrök és kilincsek.

Nem hiányzik a fekete fólia dekor, a kerékjáratokba feketére fényezett 17 colos RS Watanabe felnik kerülnek, a felfüggesztést a gyári TRD alkatrészekkel alakítják át, és még egy Cusco toronymerevítőt is beépítettek. A motortuning optikai, a boxermotorra az AE86-os 20 szelepes motorjának kódját (4A-GE) fényezték, Fujitsubo hátsó dobok teszik hangosabbá a közlekedést. A Toyota rendezvényeken használja majd új képregényautóját.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!