Manapság nem ritka a szabadidő-autós megjelenéssel feldobott kompakt autó, de a Kia egy kicsit tovább ment, hiszen az Xceed névre keresztelt modellnek teljesen új, ötajtós karosszériát készített, egyedül az első oldalajtók csereszabatosak a normál ötajtóssal. Az első túlnyúlás 25, a hátsó 60 mm-rel lett nagyobb, a szélesség 26 mm-t gyarapodott, és 42 mm-rel emelték meg a karosszériát. A 2650 mm-es tengelytávolság változatlan.

Nem csak a méretek változtak, de újak a részletek is, és nem hiányozhat a kötelező elemnek számító fekete műanyag védőburkolat sem. A 12 karosszériaszín között egy újdonság van, az első fényképeken látható Quantum sárga. Utóbbihoz passzol, de a többi színnel is párosítható a sárga színcsomag, ami a műszerfal betétjén kívül sárga cérnával elkövetett díszvarrást is tartalmaz. 8 vagy 10,25 colos lehet a központi érintőképernyő, felár ellenében választható a teljesen digitális műszeregység. A csomagtér az ötajtóshoz képest 31 literrel, 426 literre bővült.

A motorválasztékban nincs újdonság, annyi a megkötés, hogy az 1,4-es szívómotor nem választható az Xceed karosszériával, a 120, 140 vagy 204 lóerős benzinesek mellett 115 vagy 136 lóerős dízel választható a piaci bevezetésnél, összkerékhajtás nincs. 2020 elején 48V-os lágy-hibrid rendszer is elérhető lesz, illetve plug-in hibrid (zöld rendszám) hajtás is megjelenik a kínálatban. A rugókat lágyították a kényelem javítása érdekében, a karosszériamozgásokat hidraulikus ütközőbakok tartják kordában.