Most, hogy túlvan az SX4 S-Cross sikeres piaci bevezetésén Európában a Suzuki, következik a kínálat bővítése. A hírek szerint a jelenleg csak kézi kapcsolású váltóval elérhető dízelmotorhoz a nyártól robotizált váltót is kínálnak majd. Az indiai piac kedvéért fejlesztik az AMT (Automated Manual Transmission) kivitelt, és a Magnetti-Marelli által szállított váltóvezérlés könnyedén alkalmazható az esztergomi gyártásban is – bár az is lehet, hogy mi nem kapjuk ezt meg.

A másik újdonság a benzinmotorok kedvelőinek jó hír, a kínai Changan Suzuki már közölte, hogy 2014 harmadik negyedévében indítják el a helyi gyártású SX4 S-Cross új változatának gyártását. A távol-keleti országban a piac sajátosságai miatt csak 1,6 literes benzinmotorral és fokozatmentes automatikus váltóval kínálják a szabadidő-autót, ehhez csatlakozik majd az új fejlesztésű, 1,4 literes turbómotor, amelynek 136 LE/220 Nm a csúcsteljesítménye. Ezeken felül várható, hogy az európai piacon az új Vitarában debütált új érintőképernyős fejegység is elérhető lesz majd a Suzuki SX4 S-Crosshoz is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!