Mivel még pénteken felkerültek az internetre az új Jeep Cherokee-t mindenféle álca nélkül mutató kémfotók, a gyár úgy döntött, nem titkolja tovább az új szabadidő-autót. De az is lehet, hogy attól féltek, ha nem a gyári profi fotósok által bevilágított, számítógépen tovább finomított képek terjednek az autóról, talán megijednek tőle a potenciális vásárlók.

Meglehetősen különleges lett az orr kialakítása, no nem olyan feltűnő, mint az újkori Fiat Multipla első megjelenése, de azért van mit emésztenie a vásárlóknak. A főfényszóró egy, a lökhárító fekete (vagy felszereltségtől függően színre fújt) betétjében elhelyezett téglalap alakú egység, ettől jól különválasztva találjuk fent a helyzetjelzőt/nappali menetfényt, alul meg a ködlámpák világítanak.

Egyelőre csak néhány fénykép (ugyanabból a szögből készítve, mint a kémfotók, azaz továbbra sincs hátulnézeti kép az autóról) van a 2014-es Jeep Cherokee-ról, amelyről még annyit árultak l, hogy elődjéhez képest akár 45 százalékkal alacsonyabb fogyasztással bír majd – nem is csoda, a 3,7 literes V6-ossal szerelt SUV helyett most egy 1,4 literes Multiair turbómotorral szerelt öszvérről van szó.

A belső térről még csak kémfotó van, amelyen a részletek nem látszanak, csak az, hogy hatalmas képernyő uralja a középkonzolt. A Jeep Cherokee testvérmodellje lesz majd az új Alfa Romeo szabadidő-autó, amelynek bemutatkozása jövőre várható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!