Japánban mind a Toyota GT 86-os, mind a Subaru BRZ sportkocsikból kapható RA néven minden felesleges dologtól megszabadított változat, amelyet kifejezetten versenyautó-alapnak tartanak a kínálatban. A Subaru most egy lépéssel tovább ment, és bemutatta az RA Racing változatot, amely egy kész versenyautó.

A Gazoo Motorsport által készített autó Torsen önzáró differenciálművet kap (az RA-ból törölték ezt az extrát), olajhűtőt, 6 ponton a karosszériavázhoz csatlakozó bukókeret és 4 pontos biztonsági öv javítja a biztonságot. Ezenkívül még a gyári vonószem lyukába csavarható, de a versenyautóknál megszokott vontatógyűrű kerül még az autóba.

A Subaru BRZ RA Racing-ek egy, a Toyota Techno Craft által szervezett márkakupában indulnak majd, és már a nyáron sort kerítenek az első futamokra. A verseny felszerelések miatt az egyébként a mifelénk megvásárolható alapváltozathoz képest húsz százalékkal olcsóbb RA ugyanannyiba kerül, mint a normál utcai autó. Sajnos az RA-hoz hasonlóan az RA Racing Japánon kívüli forgalmazását se tervezik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!