Első körben csak a lépcsős hátú karosszériával kezdték meg az S3-as gyártását az Audi Hungaria győri üzemében, a vászontetős modellnek be kellett érnie a hétköznapi motorokkal. A Genfi Autószalonon azonban változik ez a helyzet, és az új kabriószezon közeledtével már a vászontetős Audi S3 Cabriolet is ott lesz a szalonokban.

A 3/4/5 ajtós S3-asról megismert első kötényt látjuk a kabrió orrán is, itt is mélyre húzták a küszöbborítást, a hátsó lökhárító alsó részén pedig oldalanként dupla csövön távoznak  kipufogógázok. Megkapja a sportosabb, 25 mm-rel csökkentett hasmagassággal rendelkező felfüggesztést a kabrió is, a motortérben a 2,0 literes, 300 lóerő teljesítményű benzines turbó dolgozik, és ott a fedélzeten a quattro állandó összkerékhajtás is. Ami újdonság, hogy a többi S3-astól eltérően a kabrióhoz nincs kézi kapcsolású váltó, itt alapfelszerelés a 6 fokozatú dupla kuplungos egység.

Az 1620 kg tömegű kabrió 5,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, 18 másodperc alatt nyitja ki tetejét, és – legalábbis a laboratóriumban – 100 km-en 7,1 literes átlagot ér el. Németországban már beárazták az Audi S3 Cabriolet, 48 500 euró az alapár, várhatóan nemsokára a magyarországi vételár is lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!