Mivel a versenyszférában nem sikerült megfelelő partnert találnia a Volvo-nak, a cég életében pénzügyi befektetőként jelen lévő tulajdonos, a kínai Geely állt össze a svédekkel a CMA nevű, kompakt méretű építőkészlet hasznosítására, mégpedig rögtön négy autónál: ötajtós, lépcsős hátú, öszvér és szabadidő-autó.

Utóbbinak a kínai változata CX11 kódnéven készül, és ennek a tesztelése már meg is kezdődött. Ez lesz az első, amelynek sorozatgyártását a Geely által jelenleg épülő új üzemben elsőként megkezdik. A Geely szabadidő-autója benzinmotoros és hibrid hajtással lesz majd megvásárolható, a dízeleket csak az európai piacra szánt Volvók kapják meg. Közös vonás lesz az autóknál, hogy középkonzolt érintőképernyővel helyettesítik, a Geely négyzet, a Volvo pedig élére állított téglalap alakú egységet kap. Jövőre várható a CX11-es kódnevű jármű bemutatkozása, és nem sokkal később a gyártása is megindul.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!