Nem kell egyedül szerénykednie a Mercedes standján a B Electric Drive-nak, hiszen a korábban már tanulmányként megmutatott SLS AMG Electric Drive is ott lesz mellette a porondon. Még vadabb a megjelenés, mint korábban – pedig akkor is neonsárga volt az autó.

Nem tudjuk, hogy a kék színű, króm hatású fényezés elérhető lesz-e a szériaautóhoz, de valószínűsítjük, miután az SLS AMG most is több különféle színben kérhető – köztük olyan piros árnyalattal, amelybe nem lehet belejavítani, a legkisebb karcolás eltüntetéséhez is teljesen újra kell fényezni a teljes karosszériát.

De nem ez a legfontosabb az Electric Drive változat esetén, hanem a hajtás. Minden kerékhez került egy elektromotor, az összkerékhajtású szuperautó teljesítménye 751 lóerő és 1000 Nm – ez az eddigi legerősebb AMG termék. A 100 km/órás tempót 3,9 másodperc alatt éri el, csúcssebessége elektronikusan korlátozott 250 km/óra. Szép és jó, de ennek megvan az ára is, Németországban legalább 416 500 eurót kell majd a Mercedes SLS AMG Electric Drive-ért fizetni – és ebben még nincs benne a speciális kék fényezés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!