Az egyetlen olyan szabadidő eltöltésére alkalmas járműként jellemzi a Chevrolet legújabb típusát, a Lova RV nevű kisautót, amelyet kifejezetten városi használatra szánnak. Magyarul egy viszonylag kicsi, de tágas belső terű járművel van dolgunk.

Magas építésű autóról beszélnek, de valójában az 1525 mm-es magasság még a normál személyautók között se számít nagynak, a hossz 4205 mm, a szélesség 1722 mm és 2550 mm-es a tengelytávolság. Kompakt méretű karosszériát hoztak össze a kisautó alapon, de sajnos a csomagtér már nem részesült a kategóriaváltásból, alaphelyzetben 308 literes, a hátsó ülés ledöntését követően 972 literes a raktér.

A műszerfal legnagyobb újdonsága, hogy nem a motorkerékpár-műszeregységet használja, hanem klasszikus, két analóg órát és a közöttük elhelyezett multifunkciós kijelzőt látja maga előtt a sofőr, középen az érintőképernyős fejegységet találjuk. Kínában egyféle, 1,5 literes 109 lóerős benzinmotorral kínálják majd a Chevrolet Lova RV-t, amelynek a forgalmazása december 18-án indul, a világ többi részén jövőre vezetik be a nagyra nőtt kisautót, a helyi igényeknek megfelelő erőforrásokkal.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!