Amikor Ferruccio Lamborghni 1963-ban megalapította az autógyárát, úgy döntött, nem lesz jellegzetes színe a márkának, hanem minden tekintetben az ügyfél kívánságát teljesíti, beleértve a fényezéseket is. Az első években még viszonylag visszafogott palettát kínáltak, aztán a Miura 1968-as piacra dobásával megvadultak a dolgok. Egyrészt megváltozott a korszellem, másfelől sokkal fiatalabbak lettek a vásárlók, manapság azért drága a fehér vagy fekete Miura, mert olyan keveset készítettek belőle. A korabeli divatikon, Twiggy limezöld (Verde Scandal) autót rendelt két narancs versenycsíkkal, az Olasz meló nyitójelenetében egy Rosso Miura autó kaptat felfelé a Szent Bernát-hágón.

Az 1973-tól kínált Countach esetén még színesebb lett a Lamborghini, itt már két- vagy még több színű megjelenést is készítettek a megfelelő térítés ellenében. A kanadai Walter Wolf az LP 400-asát Rosso vörös karosszériával, fekete kerékjárat-szélesítésekkel, szürke felnikkel és Senape (mustár) színű belsővel rendelte 1975-ben, aztán 1976-ban egy Bleu Metallizzato metálkék színű autót rendelt fekete kerékjárat-szélesítésekkel, arany felnikkel és Senape (mustár) színű belsővel. Az Espada túraautónál a Oro Metallizzato aranymetál szín különösen népszerű volt, az LM 002-eshez egy japán ügyfél kérésére keverték ki a Verde Speciale nevű színt, amely a nevével ellentétben kék árnyalat volt.

A Diablo pályafutása elején a pasztellszínek voltak népszerűek, a végére a metálszínek lettek az uralkodóak, muszáj megemlíteni a gyár 30. évfordulóját ünneplő Diablo SE 30 számára készített Viola 30th nevű lila színt. A Murciélago 2001-es piacra dobásával a világos színek lettek népszerűek, amelyek kontrasztosak voltak a látható karbon elemekkel, és ettől kezdve kínált matt finist a gyár. Az Aventador, Huracán és Urus esetén már akár színjátszó külsőt is meg tudnak valósítani a Lamborghini szakemberei, a 2013 óta elérhető Ad Personam szolgáltatás keretében. Itt 360 alapszín közül választhat az ügyfél; az Aventadornál az autók 90%-a, a Huracánnál 80%-a, az Urusnál 70%-a kap egyedi kialakítást.