Eredeti szándékai szerint a Fiat csak egy pillantást engedett volna a Fiat 500L nemzetközi bemutatóján résztvevő újságíróknak a modellcsalád ötödik tagjáról, a szabadidő-autóról, de manapság nem szabad azon csodálkozni, hogy még ez a pillanat is elég volt ahhoz, hogy fénykép készüljön az újdonságról.

Úgy látszik hagyomány lesz abból, hogy a Fiat „véletlenül” megmutatja az 500-as család még be sem mutatott tagjait, hiszen a hétszemélyes egyterű 500XL is így látott napvilágot pár hónappal előtt. Jelen esetben egyébként biztosra ment a Fiat, hiszen szintén teljesen véletlenül a menetpróba útvonalán tesztelték épp az erősen álcázott prototípusokat.

A Fiat 500X karosszériája szintén az 500L–en alapul, de csak annak orrát veszik át, a hátsó rész már egyedi, és ránézésre sokkal jobban sikerült, mint az eredeti. A minimálisan növelt hasmagassághoz és fekete máanyag burkolathoz a Fiat Panda 4×4 összkerékhajtását is adják, de a házon belüli rangsor megőrzése miatt az 500X valószínűleg nagyobb motorokkal – 1,4 literes benzines turbó és 1,6 literes dízel – is megvásárolható lesz. Mivel szemmel láthatóan már készen van a Fiat 500X, azt valószínűleg a Fiat 500XL-lel együtt mutatják majd be a Párizsi Autószalonon, de elképzelhető, hogy megvárják vele a Los Angelesi Autószalont, hiszen elsősorban az észak-amerikai piacon akarnak sikeresek lenni a mini szabadidő-autóval.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!