Úgy készítettek az eddiginél sokkal egyedibb megjelenést a mifelénk Renault Latitude néven forgalmazott autó eredetijének, a Samsung SM5-ösnek, hogy a fém részekhez nem nyúltak.

Új az első lökhárító, amiben a korábbinál nagyobb, vastagabb króm csíkkal keretezett hűtőrácsot helyeztek el, a ködlámpa-fészek sportosabb lett, a fényszórókba meg bekerült az elengedhetetlen LED-es nappali menetfény. Hátul a csomagtérfedél peremére egy szolid méretű spoilert biggyesztettek, itt is LED-es lett a világítás, és az áttervezett könnyűfém felnik között igen látványos darabokat is találunk.

Az utastérben javítottak a minőségérzeten, a navigációs fejegység a korábbinál több funkcióval bír, és akár madártávlati képet is meg tud jeleníteni az autó végein elhelyezett kamerák segítségével – a parkolás megkönnyítésére. A 2,0 literes, 140 lóerős benzinmotorhoz továbbfejlesztett fokozatmentes automatikus váltót párosítanak, a szabványos fogyasztás 7,0 l/100 km-re csökkent, a 2,0 literes, 150 lóerős turbódízel változatlan – és továbbra is csak külön kérésre építik be az autóba. A napokban indul a felfrissített Samsung SM5 dél-koreai forgalmazása, nem valószínű, hogy a Renault Latitude egészen biztosan nem kapja meg ezeket a változásokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!