A Jeep márka idén ünnepli alapításának 80. évfordulóját, ebből az alkalomból dobják piacra a különösen gazdag felszereltséggel rendelkező 80th Anniversary modelleket a Renegade, Compass, Wrangler és Gladiator modelleknél. Valamennyi jubileumi Jeep megkapja a selyemfényű Gránit-kristály betétes ’80th Anniversary’ logót, az egyedi varrású, fekete gyémánt-mintás szövet, vagy az opciós fekete bőrüléseket, a magasfényű fekete belső betéteket, valamint az üléseket és a szőnyegeket díszítő logót. A külső megjelenést különleges könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé.

Elsőként a Renegade ’80th Anniversary’ jelenik meg, míg a márka többi modelljét tavasztól jelennek meg a márkakereskedésekben. A 8,4 és 10,1 colos érintőképernyőkön egyedi ’Since 1941’ felirat köszönti a felhasználót, míg a Jeep kiváló összkerékhajtási rendszerének élvezetét az okostelefon-integrációval rendelkező navigációs rendszer, és a LED-es fényszórók fokozzák. Minden modell rendelhető benzin-, vagy dízelmotorral, illetve plug-in hibrid változatban. A benzines erőforrások sorában ráadásul vadonatúj motorcsaládot üdvözölhetünk. Az 1,0 literes háromhengeres, valamint 1,3 literes négyhengeres turbómotorok 120, 130 és 150 lóerős lépésekben kínálnak kifinomult, nyomatékos és hatékony hajtási alternatívát, akár hatfokozatú kézi, akár hatfokozatú duplakuplungos automata váltóval. A Renegade és a Compass esetében az összkerékhajtású, 190 és 240 lóerős konnektoros hibrid hajtások jelentik a csúcsot, amelyek tisztán elektromos hatótávja akár 50 kilométer is lehet.

A Jeep márka esszenciáját ragadja meg a Wrangler és a Gladiator. Az utóbbi 2021 egyik nagy újdonsága a hazai piacon, amely egyesíti magában a Jeep páratlan terepképességeit és egy pickup sokoldalúságát. A kapcsolható összkerékhajtású, akár első-hátsó differenciálzárral és kiiktatható első stabilizátorokkal rendelkező terepjáró-ikonok hatékony, egyúttal erős hajtásláncunknak köszönhetően bármilyen akadállyal megküzdenek. A Wrangler 272 lóerős kétliteres turbómotorjával, a Gladiator háromliteres, 264 lóerős, 600 newtonméter nyomaték leadására képes, V6-os dízelmotorjával száll szembe a kihívásokkal.

Az ünnepi modellekkel párhuzamosan folytatódik a Jeep-kínálat elektrifizálása, tavaly szeptember óta választható a Renegade és a Compass 4xe elnevezésű hálózatról tölthető hibrid hajtással szerelt kivitele, az utolsó negyedévben minden ötödik Európában eladott Jeep plug-in hibrid volt. Ezek mellé csatlakozik majd nyáron a Wrangler 4xe, amelynek 380 lóerő rendszerteljesítményű, 2,0 literes turbómotort használó plug-in hibrid hajtása idővel a Gladiator pickupban is elérhető lesz.