A kínai Soar cég karosszériaépítő vállalkozás, amely többek között mentőautókat, egyéb speciális felépítményeket készít, de van egy műhelye, ahol kifejezetten esküvői autónak való limuzinokat készítenek. A hatvanas évek elejéről származó Rolls-Royce forma alatt egy teljesen hétköznapi kínai autó rejtőzik.

A Brilliance BS6-os csúcsváltozatát veszik alapul a hamis Rolls-Royce-hoz, azaz 2,4 literes Mitsubishi erőforrás hajtja az első (!) kerekeket. Mivel a kézi munkával készülő karosszériánál semmivel se spórolnak, már a normál változat tömege is meghaladja a két tonnát, és van még 6,9 méteres nyújtott limuzin is.

A névtelen, a gyártó által „klasszikus stílusú” autónak aposztrofált szerkezetnek Kína falusias részein van keletje, ahol esküvői autónak használják az utánzatot. Meglepően olcsón adják az autót, az alapváltozat átszámolva 9 millió forintnak megfelelő jüanba kerül. Ahhoz képest nem is néz ki rosszul…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!