Amíg a Porsche Cayenne vászontetős kivitelével csak elméletben készültek el a Newport Convertible Engineering szakemberei, az új Range Rover alapján már gyakorlatban is elkészültek az átalakítással. Nem is olyan kecses a végeredmény…

Az övvonalig változatlan a karosszéria, e fölött eltávolították C oszlop mögötti részt és a tetőlemez nagyját is – a B oszlopokat és az ezeket összekötő merevítéseket, no meg az ajtókereteket változatlanul hagyták. A vászontetőbe épp csak hátul varrtak egy minimális méretű ablakot – nem mintha ez bármit is segítene a tolatásnál.

Nyitott állapotában a tető magasan trónol a hátsó rész fölött, a szerkezetet se rejtegetik. Rendben, hogy így tudták ezt a legegyszerűbben megvalósítani, de elképzelhető, hogy a luxusterepjárók vásárlói ennél többre vágynak. Azt nem árulták el az NCE illetékesei, mennyi pénzért alakítják át vászontetősre az új Range Rovert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!