A Seat márka új Leon-ja kapcsán talán feltűnt néhány embernek, hogy bizony nagyon is jól láthatóan helyezték el a hátsó ajtók kilincseit. Nem véletlenül, hiszen 2013 első negyedévében csatlakozik a háromajtós SC a kínálathoz.

Ennek a karosszériaváltozatnak meglepő módon kicsit kevésbé dinamikus a vonalvezetése, mint az ötajtósnak, a kémfotón Opel Astra GTC-nek álcázott prototípuson jól láthatóan elmarad a felfelé kanyarodó övvonal.

A Seat Leon család harmadik tagja, az ST névre hallgató kombi egy kicsivel később, 2013 harmadik negyedévében csatlakozik majd a testvéreihez. Ezzel kapcsolatban a legnagyobb újdonság az lesz, hogy a 3/5 ajtós változatok összes motorjával is elérhető lesz majd az autó, beleértve a még be sem mutatott Cupra változatot. Az 5 ajtós és kombi később összkerékhajtással is elérhető lesz, azt egyelőre nem tudjuk, Freetrack-szerű emelt hasmagasságú/fekete műanyag díszítésű változat készül-e majd a Leon ST-ből.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért