er1

Még 2012-ban, a Ferrari LaFerrari megjelenése előtt megmutatták az Exotic Rides nevű cég W70-es szuperautójának megjelenését, azonban mivel kis vállalkozásról van szó, egészen mostanáig tartott a fejlesztés. Tavaly november 30-án jelentették be, hogy fogadják a megrendeléseket az autóra.
er2
A megjelenés egyértelműen ferraris, de azért hozzáértő szemnek nem kétséges, hogy nem eredeti olasz termékről (legyen szó egyedi megrendelésre készült autóról) van szó, hanem egy most induló manufaktúra termékéről. A W70-es név egyébként egy 1973-ban bemutatott taktikai atombombáról származik, amelyből összesen 1250-et készítettek az Egyesült Államokban. A néven kívül a technika is amerikai, a Chevrolet Corvette-ben is használt 7,0 literes V8-as kerül az ülések mögé beépítésre.
er3
Alaphelyzetben szívó az erőforrás és 626 lóerős, extraként lehet biturbó feltöltést kérni, amelynél aztán 900-1200 lóerő között lehet állítani a teljesítményt. A váz alumíniumból készült, a felfüggesztés tolórudas, különlegesség, hogy légrugókat használnak – van egy érzékelő a kocsi orrán, ami fekvőrendőrhöz/padkához közelítve automatikusan megemeli a hasmagasságot, a sofőrnek nem kell gombot nyomnia.

Mindössze 70 példányt akar készíteni az Exotic Rides a W70-es típusból, az alapár 250 000 dollár, de ezt akár könnyen meg is lehet duplázni az egyedi kialakítással. A megrendeléskor 50 %-os foglalót kérnek, állítólag augusztusban már az utolsó darabot is elkészítik – persze csak akkor, ha sikerül elég megrendelőt szerezni.

er4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!