Komoly erőforrásokat fordít a General Motors az önjáró autók fejlesztésére, nemrég vásárolták meg 1 milliárd dollárért az ilyen fejlesztésekkel foglalkozó Cruise Automation vállalkozást a folyamat felgyorsítása érdekében. A Lyft közösségi utazásszervezővel kötött stratégiai megállapodás is ezt a célt szolgálja.

A következő lépés lesz az, hogy a GM és a Lyft közösen megkezdi a vezetőnélküli taxik tesztelését több USA-beli nagyvárosban. A nemsokára piacra kerülő Chevrolet Bolt (mifelénk Opel Ampera-e néven fogják árulni) alapján készítik el a taxikat, amelyeket aztán egyszerű alkalmazással lehet majd hívni. A Lyft egyébként meghagyja a választás lehetőségét az ügyfélnek, aki kiválaszthatja, kér-e hús-vér sofőrt a fuvarhoz, vagy megelégszik a robottal – legalábbis a tesztidőszakban. Azzal, hogy kiiktatja a vállalkozóként dolgozó sofőröket, a Lyft jelentős előnybe kerülhet vetélytársaihoz képest, hiszen éjjel-nappal dolgozó autókkal áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!