A Niche Vehicle Network nevű projekt keretében a kisebb méretű brit autóipari vállalkozások állami támogatással dolgoznak különféle jövőbiztos megoldásokon, például univerzális villanyautó-átalakító készleten, vagy épp az itt látható Aura nevű roadsteren. Ennél a karosszériát megújuló forrásból származó műanyagból készítik, és természetesen akkumulátoros-elektromos a hajtás.

Utóbbit egyelőre csak annyira részletezik, hogy két darab 44 kWh kapacitású telepet építenek be, az egyiket a kocsi orrába, a másikat a padló alá, és ezzel mintegy 400 km lesz a hatótávolság. Az autó fedélzeti rendszere Android operációs rendszert használ, a hatótáv-parát pedig azzal akarják megszüntetni, hogy az egyik partner által kifejlesztett, 0,5%-os pontossággal dolgozó hatótáv-előjelző rendszert építik be. A műszerfalra egy 10 colos érintőképernyő kerül, a kormánnyal együtt mozog az 5 colos képátlójú műszeregység.

2020. október 1-én indult a projekt, és már készen is van az első, működőképes prototípus, amelyet a CENEX-LCV rendezvényen állítottak ki. Hosszú még az út a sorozatgyártásig, ennek megkönnyításáre akár újabb partnereket is szívesen várnak az alkotók.