Annyira el voltak foglalva a mérnökök az autó tervezésével – miközben maga Toyoda Akido is folyamatosan a körmükre nézett -, hogy a végén már semmi rendes nevet nem tudtak kitalálni, így Jövőbeli Toyota 1-re keresztelték az alkotást. Ez azonban csak részben igaz, hiszen nem egyszerűen Toyota lesz majd az FT-1 (Future Toyota 1) tanulmány szériaváltozata, ez lehet a BMW-vel közös sportkocsi japán megfelelője.

A Toyota kaliforniai fejlesztőközpontjában rajzolták meg a klasszikus arányokkal, hosszú orral és rövid utastérrel rendelkező sportkocsi formáját. Hosszú idő után először látunk megint F1-es orrot egy autón; az új szabályok miatt megváltozik a versenyautók megjelenése, és arra számítanak a japánok, hogy újra szép lesz az elejük, ennek elébe megy a tanulmány. Alex Shen vezető tervező szerint a Celica és a Supra típusok inspirálták a csapatot.

Az utastérről egyelőre annyit, hogy azt „munkahelynek” alakították ki, semmi fényűzés, semmi figyelemelterelés, mert a sofőrnek az útra, pontosabban a versenypályára kell figyelnie. Hamarosan egyébként elérhető lesz a Toyota FT-1 a Gran Turismo 6 játékban is, amelynek segítségével bárki a volánja mögé ülhet majd. Arról egyelőre nem nyilatkoztak, a valóságban mikor találkozhatunk majd egy hasonló sportkocsival.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!