Nem tudjuk kinek támadt az a zseniális ötlete a Yamahánál, hogy a konszern húzó-üzletágainak tervezői helyet, mármint feladatot cseréljenek. Itt van az Ah A May elnevezésű projekt számunkra érdekes végeredménye, a Kazuki Kashiwase által megálmodott és megvalósított motorkerékpár.

Látszik, hogy nem egyszerűen tiszta lappal kezdték a munkát, de alapjaiban kérdőjelezték meg a hangszerkészítő mérnökök a motorkerékpárt, mint gépet. Például szándékosan tüntették el a műszereket, ezzel azt akarták elérni, hogy csak és kizárólag a külvilágra koncentráljon a vezető, ha a nyeregben ül. Szükség esetén okosóra-alkalmazással informálódhat a pilóta, bár erről a megoldásról se mondható el, hogy a látótérben helyezkedik el.

Szépen és lágyan ívelő fadarab jelenti egyben a karosszériát és a nyerget. Egy Yamaha MT-07-es motorkerékpárt áldoztak föl az egyedi Root nevű gép megalkotásához. Az eredmény mindenképpen feltűnő, de használhatósága erősen megkérdőjelezhető. Elöl ugyan van fényszóró, de hátrafelé már semmilyen információt, így a fékezés tényét se közli a hátul érkezővel. Szép dolog a művészet, de jelen esetben halálos.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!