Amíg a valóságban kicsit vontatottan halad az Alpine márka feltámasztása, mert a fejlesztéssel eredetileg megbízott Caterham-mel megromlott a Renault kapcsolata, a digitális világban minden rendben van. Ennek a legjobb bizonyítéka az Alpine Vision Gran Turismo nevű alkotás, amellyel a márka 60. születésnapját ünneplik.

Nem csak a Gran Turismo 6-os programban érhető el az autó, de annak életnagyságú változatát is megépítették a franciák, a Festival Automobile International nevű párizsi kiállításon lehet megcsodálni a szuperlapos torpedót. Az A450-es Le Mans-i versenyautónak kívánnak emléket állítani ezzel az alkotással, de azért bőven találunk utalásokat a ma már legendásnak számító utcai autókra is.

Elöl az A110-es vonalait lehet felfedezni, a függőleges hátsó szárnyak az A210 és A220-as modelleket idézik, és a LED-es fényszóró kereszt-mintája a régi versenyautók lámpáit védő szigetelőszalag-csíkokat hozzák vissza. Az aktív aerodinamikai csomagnak légfék is a része, egyébként pedig versenyautósan a jobb oldalra helyezték a vezetőt.

A hajtásról egy 4,5 literes, 450 LE/580 Nm teljesítményű V8-as szívómotor gondoskodik, amihez egy 7 fokozatú szekvenciális váltó kapcsolódik. A menetteljesítményekről annyit árultak el, hogy az Alpine Vision Gran Turismo végsebessége 320 km/h. Nem csak azoknak érdemes alaposan megnéznie az újdonságot, akik netán játszani szeretnének vele, az Alpine vezető formatervezője, Antony Villain szerint ugyanis ezen az autón már ott vannak olyan részletek, amelyek a 2016-ban érkező utcai autón is rajta lesznek majd. Azt azonban nem árulta el, mire is gondol.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!