A tavalyi Caravan Salon kiállításon még tanulmány volt, az idein már sorozatgyártású modellként szerepel az időközben Grand Californiára átnevezett, Crafter-alapú lakóautó. Fontos változás, hogy eltűnt a karosszéria hátrafelé megnyújtása, tehát hagyományos belső elrendezést kap az új lakóautó, hátul nagy méretű ággyal.

Az 1 négyzetméteres fürdő is fix, tehát nem növelhető meg a mérete kihúzható fallal, cserébe a mosdókagyló felhajtható, a WC-papír egy fedeles rekeszben található, így nem lesz vizes akkor sem, ha tusolásra használják a vizes helyiséget. Alapfelszerelésként kapja a külső, szabályozható hőmérsékletű tust is a VW Grand California, a frissvíz-tartály 110 literes. A tolóajtónál helyezték el a két gázégős-mosogatós konyhaszigetet, a hűtőszekrény ennek oldalán kapott helyet, így az belülről és kívülről is hozzáférhető.

A hat méteres hosszúságú karosszériánál megtartják a Crafter kétszárnyú hátsó ajtóját, amelyen keresztül lehet a csomagtérhez hozzáférni, illetve kerékpárszállítót is lehet ide rögzíteni. A magas tető alatt ágyat lehet kialakítani. A Volkswagen Grand California 2019. elejétől vásárolható meg.