A Citroën a Sanghaji Autószalonon a helyi igényeknek megfelelően kifejlesztett különböző podokon keresztül a Citroën Autonomous Mobility Vision koncepció új értelmezését nyújtja. A márka kínai designerei három új podot terveztek, melyek mindegyike más-más élményvilágot képvisel. Az egyetlen fizikai formában is létező egység az Immersive Air, szemben a Cozy Capsule-lel és a Wander Café-val, melyek digitális modulok. A Citroën Skate mellett kiállított Immersive Air egy ovális alakú, többszemélyes fülke, amelyet egy négyszögletes oszlop és egy sötétített üvegű kétszárnyú tolóajtó választ ketté. A szórakoztató céllal készült egység belsejében videojátékokat játszhatunk, zenét hallgathatunk, slágereket énekelhetünk vagy filmeket nézhetünk. E merész koncepcióval a Citroën folytatja a 2020-ban megkezdett utat, és az elektromos mobilitás új, közös használaton alapuló és felelősségteljesebb megközelítését nyújtja.

A kínai piacra három, különböző élményeket nyújtó, egyedi pod készült, amelyek kifejezetten a kínai életstílus igényeihez igazodnak: ezek a Cozy Capsule, az Immersive Air és a Wander Café. A Cozy Capsule két ember számára kínál intim, bensőséges hangulatú utazást. Amikor egyre több a dugóban töltött idő és a nagyvárosokra jellemző ingázás, a Cozy Capsule mindent megtesz, hogy minél pihentetőbb legyen a reggeli munkába járás, és minél kevésbé érezzük fáradtnak magunkat, amikor egy kimerítő nap után hazautazunk. A pod tervezői a francia parfümös üvegekből merítettek ihletet: a design jellegzetes elemei a lapos alap, a kristályburok és a naplementét idéző hangulatvilágítás. A kristályburok belsejében egy narancssárga színű, tojáshéj formájú ülés található. Az ultrakényelmes ülés 180 fokban hátradöntve teljesen fekvő helyzetbe is állítható. A belső kialakítás és a puha tapintású Alcantara részletek a Citroen Advanced Comfort technológia vívmányai. Az áttetsző ellenző lehúzásával még meghittebb hangulat varázsolható, az utasok így valóságos védőburokban érezhetik magukat. A fő üléssel szemközt a kettesben folytatott beszélgetésekhez egy másik ülőhelyet is kialakítottak. A parafából készült ülés háttámlája oldalra nyúlva egyben kartámaszt is képez. A beépített légtisztító és a plafonról lelógó, önöntöző zöld növények üdítően hatnak, és kellemes hangulatot árasztanak. Az újrahasznosított anyagokból készült alapnak és a nagyrészt parafa borítású enteriőrnek köszönhetően ez a pod kimondottan környezetbarát designt képvisel.

A szögletes gerincű, ovális alakú Immersive Air fedélzetén többen is utazhatnak. A sötét üvegből készült külső falra csillogó fémes organikus minta vetül. A podot ezek a titokzatos fényű high-tech elemek teszik különlegessé. A csak egyik irányból átlátszó, sötétített üvegű dupla tolóajtó és a panorámaablak megfelelő kilátást, ugyanakkor kellő intimitást biztosítanak. A pod belsejében az utasok zenét hallgathatnak, karaokézhatnak, videojátékokat játszhatnak, illetve filmet nézhetnek. A beltér különleges világa azonnal magával ragadja az utasokat. Az egyes dekorelemek között elhelyezett fényforrások és a 360 fokos hangzás ideális környezetet teremtenek a karaoke-énekléshez és a videojátékokhoz. Az utasok által választott zenét kísérő hol dinamikus, hol nyugtató hatású digitális animációk pedig csak tovább fokozzák az élményt. A 4K kijelző, a hangulatvilágítás és a mennyezetbe épített mikrofon készen áll a produkcióra: jöhet az előadás! Az enteriőr a Citroëntől megszokott módon ultrakényelmes: az ergonomikusan kialakított tér és a puha párnák igazi kikapcsolódást ígérnek. A piros és kék részletekkel tarkított különleges szövésminta irizáló hatást kelt, és fokozza a high-tech hatást. Az Immersive Air podban egyszerűen minden adott az utazás közbeni felhőtlen szórakozáshoz.

A Wander Café egy kétszemélyes egység, mely a nagyvárosban való közlekedést étel- és italkóstolással köti egybe. Az előző két felépítménnyel szemben a Wander Café nyitott, utasainak így további felfrissülést biztosít a városban fújdogáló szellő. Az egymással szemben elhelyezett ülésekből közel 360 fokos kilátás nyílik. A Wander Café a finom falatoknak köszönhetően szórakoztató és különleges utazási élményt nyújt. Az utasokat a lebegő mennyezet és egy stílusos modern felépítmény védi a tűző naptól. Az egységnek nincs ajtaja, hogy könnyebb legyen a ki- és beszállás. A kívánt ételek és italok – önkiszolgáló módon – az asztali kijelzőbe beépített interfészen keresztül rendelhetők. Az étel- és italautomatával ellátott egység tökéletes helyszín egy délutáni teázáshoz vagy egy koraesti borozgatáshoz.