Egy modellfrissítéssel ünnepli a Crown típus bemutatásának hatvan éves évfordulóját a Toyota, és ebből az alkalomból a visszafogott kozmetikázással együtt a világ első, autó-x kommunikációs biztonsági rendszerrel szerelt autóját faragta a limuzinból.

Persze megfelelő infrastruktúra vagy épp a többi autóban lévő készülék hiánya miatt túlságosan sok előnyét nem látják majd a Crown vásárlók az gyár által ITS Connect-nek nevezett rendszerben, de hát valakinek el kell kezdenie a dolgot, és a Toyota magára vállalta az úttörő szerepet. A kifejezetten erre a célra fenntartott 760 Mhz-es frekvencián üzemelő berendezés az autó-autó és az autó-infrastruktúra kommunikációra is képes, előre jelezve a veszélyes helyzeteket más ITS Connect rendszerrel felszerelt autók számára.

Ezen fontos biztonsági felszerelésen kívül a Toyota Crown mindhárom megjelenése – Athlete, Royal és Majesta – megfiatalodott új hűtőrács-betéteknek köszönhetően, és teljesen LED-es világítást kaptak az autók. A Crown Athlete esetén új az alapmotor, ami a mifelénk Lexus típusokban használt 2,0 literes, négyhengeres turbó, jelen esetben 235 LE/350 Nm csúcsteljesítménnyel. Ehhez a motorhoz szériában 8 fokozatú automatikus váltót párosítanak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!