A Kia kaliforniai Irvine-ban található formatervező központjában készítették el a Soul szabadidő-autó alapján a Trailster nevű tanulmányt, amely új lökhárítókat, teljesen LED-es világítást és fehér-barna kétszínű fényezést is kapott.

Ezzel kapcsolatban azt érdemes megjegyezni, hogy a Soul közeljövőbeli fejlődésének irányát is megmutatja nekünk a tanulmány a sajtóanyag szerint, úgyhogy könnyen lehet, a jövőbeli modellfrissítés egy-két elemét már most megismerhettük. A 19 colos könnyűfém felnik és a 6 centivel növelt hasmagasság is említést érdemel.

Igazán nagy változás műszaki oldalon történt, a motorháztető alatt 1,6 literes, 185 LE/250 Nm csúcsteljesítményű turbómotor dolgozik. Virtuális összkerékhajtást valósítottak meg a hátsó tengelyre épített 35 LE/136 Nm teljesítményű villanymotorral – ez kifejezetten alacsony tempójú haladásnál, indulásnál segíti a benzinmotor munkáját. Az 1,2 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorban 2-3 km megtételére elegendő energiát tudnak tárolni. A rendszerteljesítmény 220 LE/386 Nm, a fogyasztásról nem közöltek adatokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!