Az Italdesign és a GT-R sportkocsi is fél évszázados jubileumát ünnepli, ebből az alkalomból az olasz stúdió és a japán gyártó először kooperál, aminek a Nissan GT-R50 by Italdesign elnevezésű autó az eredménye, egyelőre csak számítógépes grafika és animáció van a kocsiról, amely júliusban debütál majd ténylegesen – minden bizonnyal Goodwoodban.

Egy Nissan GT-R Nismo-t építettek át az olaszok, a megjelenést egyébként a japán cég londoni és San Diego-i formatervező központjának mérnökei álmodták meg. Meghatározó az arany szín, ami megjelenik a hűtőrácson és a karosszéria hátulján is, és kiemeli az első sárvédőkön elhelyzett szellőzőnyílásokat. A tetőt 54 mm-rel vitték lejjebb, a közepére bemélyedés került, a hátsó szélvédő hosszabb lett. A dupla kerek hátsólámpák immár a karosszérián kívül lebegnek, a hatalmas hátsó szárny állítható.

Az utastérben kétféle karbon finist használnak a sportos hatás erősítésére, Alcantara és olasz bőr a kárpit. Itt is megjelenik az arany szín, az egyedi kormánykerék karbonból készül. A 3,8 literes V6-os biturbót a GT3-as versenyautó turbóival és alkatrészeivel módosították, a teljesítménye 720 LE/780 Nm. A hatfokozatú, dupla kuplungos váltót is megerősítették, erősebbek a differenciálművek és a hajtókarok is. Áthangolták a felfüggesztést, a hat- és négydugattyús Brembo féknyergeket vörösre festették, az egyedi 21 colos felnikre 255/35 és 285/30 méretű Michelin Pilot Super Sport abroncsokat szerelnek.