2012. december 31-én bezárta kapuit a nagyközönség előtt az Auburn Hills-ben található Walter P. Chrysler Múzeum. Az alapítványi fenntartású létesítmény nem tudott elég adományt szerezni a működéshez, az érvényben lévő törvényi előírások szerint az alapítványoknak a működési költségeik 30 százalékát kell fedezniük adományokból, ezt nem sikerült elérni, ezért kellett megszüntetni a szervezetet.

A rajongóknak nem kell aggódniuk, annyi történt az évfordulóval, hogy az eddig független Walter P. Chrysler Múzeum Alapítvány beleolvad a gyár által is támogatott Chrysler Alapítványba. Egyelőre még folyik az átszervezés, amelynek végén egészen biztosan megnyit az 5100 négyzetméteres területen lévő kiállítás, de egyelőre nem ismert az időrend.

A Walter P. Chrysler Múzeum 1999 októberében nyílt meg, jelenleg 67 autó található a gyűjteményben, a legöregebb egy 1902-es évjáratú Rambler. Az autók mellett korabeli különlegességek is vannak a múzeum tulajdonában, például egy 25 literes lökettérfogatú, 30 (!) hengeres tankmotor.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért