A londoni Olimpia zárórendezvényén használtak három darab Rolls-Royce Phantom Series II Drophead Coupét, amelyeknél a Spirit of Ecstasy hűtődísz alatt nem a kezdettől fogva használt (eleinte piros, majd a cégalapító halála után fekete hátterű) RR jelvény található.

Az olimpiai játékok tiszteletére speciális logót készítettek, amelyen a Spirit of Ecstasy figura a brit nemzeti lobogót húzza maga után. Ezen kívül mindössze annyi a változás, hogy English White színre fényezték a karosszériákat.

Az autók egyébként „A Symphony of British Music” nevű számban léptek fel, amikor három brit atlétát szállítottak, akiket a tető kinyitásával lepleztek le. Speciálisan tréningezett Rolls-Royce alkalmazottak vezették az autókat, amelyeket nemsokára értékesítenek. Mindhárom autót egyedi azonosítóval látják el – One of Three, azaz „egy a háromból” -, és erről a küszöbborításon is megemlékeznek. A kormánykerék közepén a Rolls-Royce márkajelzést az olimpiai lánggal váltották fel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!