Jelenleg az Európában is elérhető Hyundai Gensis Coupé egy fiataloknak szánt sportkocsi, míg a vele hellyel-közzel azonos technikát használó Genesis limuzinnal már a német prémium-szedánokat próbája megszorongatni a dél-koreai gyártó – igaz, egyelőre csak Európán kívül. Azonban könnyen lehet, hogy a modellváltásnál a kupé is a méltóságteljes limuzinhoz igazodik majd, legalábbis erre utal a Vision G tanulmány.

A félreértések elkerülése végett a névben csak a G betű szerepel, de az autón elhelyezett jelvényeken már ott olvasható a Genesis felirat, tehát mindenki számára egyértelmű, hogy miről is van szó. A cég kaliforniai fejlesztőközpontjában dolgozó formatervezők egy csomagtér-nélküli formát álmodtak a nagy méretű kupénak, nélkülözik a B oszlopot és nem spóroltak a krómmal.

A belső térről csak részlet-fotókat adtak közre, ezeken látszik az ülések különleges mintával ellátott bőrkárpitja, az ajtók lendületes ívű fabetétje, a rengeteg felirat és tájékoztató-ábrát nélkülöző gombbal ellátott kormánykerék, illetve a középkonzol is, ami a legújabb divatnak megfelelően félig lecsúszott a kardánalagútra. Ezen a fényképen látható, hogy a vezető- és az utasoldalon is 88,8 Celsius-fokos hőmérsékletet is képes előállítani az autó – ez vagy programozási hiba, vagy szauna-funkció lehet.

Mivel az egész választékát megkoronázó autót előlegez meg nekünk a Hyundai Vision G, ennek megfelelően a cég legnagyobb, 5,0 literes V8-asát kapja 420 lóerős teljesítménnyel. A jelenleg a limuzinban elérhető erőforráshoz képest új és leginkább csendesebb a vezérműlánc, a szívósort is áttervezték és megnövelték a kompressziót, amelyek eredményeként alacsony fordulaton nyomatékosabb lett. A Pebble Beach-i autós rendezvényen debütál a Hyundai legújabb tanulmánya, amely várhatóan a jövőre érkező új Genesis előfutára.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!