Különleges autókkal készülnek a Volkswagen csoport márkái az idei Wörtherseetour rendezvényre és egy közös vonás szembetűnő: az eddig megismert három darabról levágták a tetőt, és semmivel nem helyettesítették azt.

A tegnap megismert Seat Ibiza Cupster után most itt van a Škoda Citijet és a Volkswagen GTI Vision Gran Turismo. Utóbbi annyiból kilóg a sorból, hogy nem egy meglévő autót alakítottak át, a Gran Turismo videojáték kedvéért igazi szuperautót dobtak össze a gyakornokok. A motor például egy 503 lóerő teljesítményű, 3,0 literes V6-os biturbó, amely hétfokozatú, dupla kuplungos váltó közbeiktatásával hajtja mind a négy kereket. Nem csoda, hogy szuperautónak nevezi a kétüléses speedstert a Volkswagen.

A Mladá Boleslavban az átalakítással megbízott gyakornokoknak már nem adtak ennyire szabad kezet (vagy nagy költségvetést…), de a cseh fiatalok kihozták a maximumot a Citigo miniből. Például a csonka C oszlopok összekötésével hátsó szárnyat alakítottak ki, 300 W teljesítményű hifi is van a fedélzeten, amihez a zene ritmusára pulzáló LED-es hangulatvilágítás is tartozik. Ebben az esetben nem nyúltak a motorhoz, a Citijet orrában 75 lóerős, 1,0 literes háromhengeres dolgozik, ennek megfelelően lendület- és nem teljesítményből lehet vele sportosan autózni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!