Közelebb viszi az emberekhez az Elmű-Émász az elektromos autózást azzal, hogy a cégközponthoz legközelebbi WestEnd bevásárlóközpontban a hétvégén információs rendezvényt tartanak abból az alkalomból, hogy átadták a parkolóházban az 5 elektromos gyorstöltő-állomást, és az eTourEurope is ellátogat ide.

A bevásárlóközpontban több helyen kialakított zöld szigeteken ismertetik meg az elektromos közlekedés előnyeivel és a járművek technikai paramétereivel az embereket – vajon a hátrányokról is tájékoztatást adnak majd? Az elméleti okosítás mellett gyakorlati próbára is lehetőség lesz, a C parkolószinten elektromos Smartot, biciklit és egyéb járműveket is vezethetnek majd a hétvégén az emberek.

A tervek szerint vasárnap délután kettőkor érkeznek majd meg a bevásárlóközponthoz az eTourEurope elnevezésű elektromos jármű túra résztvevői, az összesen 12 csapatból 6 – öt Tesla, egy Peugeot 106 és egy háromkerekű Fine Mobile TWIKE. Kilenc nap alatt 9 európai fővárosba látogat el a túra, összesen 4200 kilométert megtéve. A Budapesti Elektromos Művek a társaság belső udvarán ideiglenesen felállított töltőponton ingyen tölti majd fel energiával az eTour járműveit, amelyek innen majd Bécsbe távoznak.

A WestEnd bevásárlóközpont parkolójában három helyen telepített töltőpontokat már használhatják az elektromos autósok. Az egyenként 11 kW-os teljesítményű, háromfázisú ipari áramról működő berendezések zavartalan működéséhez regisztrálnia kell magát az elektromos jármű tulajdonosnak – cserébe nemcsak a töltési folyamat beindítása megy majd gyorsan, de ingyen kapja az energiát és 4 óra parkolást is. Nem árt azonban azt figyelembe venni, hogy nem kifejezetten elektromos-jármű parkolóhelyről van szó, azaz nincs megtiltva, hogy ott normál járművekkel parkoljanak a vásárlók, úgyhogy elképzelhető, hogy nem talál majd szabad töltőhelyet az áramra áhítozó autós.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!