A befagyott Balti tengeren hajtotta végre a rekorddöntést a Bentley - 2007-ben is itt sikerült a kísérlet A befagyott Balti tengeren hajtotta végre a rekorddöntést a Bentley – 2007-ben is itt sikerült a kísérlet

A négy évvel ezelőtti rekorddöntéshez hasonlóan ezúttal is a négyszeres Rali-vb győztes Juha Kankkunen ült a volán mögött, és ezúttal is alaposan átépített autó vett részt a kísérleten.

A helyszín ezúttal is a befagyott Balti tenger volt Finnország partjai előtt, egy 1000 méteres egyenesben, mindkét irányban végezték a mérést. Idén sikerült túlszárnyalni a 330 km/órás sebességet, egészen pontosan 330,695 km/órával ment a finn. Ehhez szükség volt a Supersports változat több mint 600 lóerős teljesítményére is, no meg egy elég hosszú és sík területre.

Ez az érték túlságosan optimista. A mérés szerint csak 330,68 km/óra volt az autó sebessége Ez az érték túlságosan optimista. A mérés szerint csak 330,68 km/óra volt az autó sebessége

Az autónak öt kilométerre volt szüksége felgyorsulni 320 km/órás sebességre, és a megálláshoz is az átlagosnál nagyobb távolságra volt szükség a csúszós talaj miatt. Az autót egyébként masszív bukókerettel látták el, Pirelli SottoZero II 275/40 R20-as téli abroncsokat kapott, az első lökhárító légterelője mélyebbre nyúlik, a hátsóba pedig lassítóernyőt szereltek.

Fékezőernyő és bukókeret jelentette a legnagyobb módosítást Fékezőernyő és bukókeret jelentette a legnagyobb módosítást