Nagyon nyomul a Great Wall tulajdonában lévő Haval márka, hamarosan hivatalosan is látható lesz az Expendables mozi harmadik része, amiben egy vágókép erejéig a kínai márka terepjárója is szerepel, elhárultak a H8-as luxus-szabadidő-autóval kapcsolatos minőségi problémák is, és máris a kínálat bővítésén dolgoznak a mérnökök.

Nem semmitmondó marketing-jelző lesz a terepjáró-kupé, hanem sokkal inkább egy civilizált megjelenésű tereprali-versenyautóval van dolgunk a kínai védjegyhivatalból kikerült ábrák alapján. Hatalmas kerekek, nagy hasmagasság, messze hátratolt, kétszemélyes utastér.

A hosszú orrba a hírek szerint a márka csúcsmodelljéhez, a Pekingi Autószalonon bemutatott, de még nem forgalmazott H9-es óriás-terepjáróhoz fejlesztett, 3,0 literes, biturbó V6-os kerül, ami legalább 333 LE/480 Nm teljesítményt jelent, és minden bizonnyal a nyolcfokozatú automatikus váltót is átveszik. A Guangzhoui Autószalonon csak tanulmányként szerepel majd az itt látható kocsi, a hírek szerint azonban megvalósítják – ha nem is sorozatgyártásban, de versenyautóként javíthatja a márka ismertségét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!