Nem túl radikális a megjelenés átalakítása a hazájában Fit, mifelénk Jazz néven forgalmazott kisautónál, hiszen tulajdonképpen a Kínában már 2014 óta létező megjelenést kapta meg a japán – és pár hónappal később az onnan exportált – autó. Valójában nem a megjelenésről szól a frissítés, hanem a Honda Sensing nevű kamerás biztonsági rendszer megjelenéséről. Ezzel rögtön gyalogosfelismerős koccanásgáltó, távolságtartó tempomat, sávtartó, táblafelismerő és fáradtságfigyelő is van a fedélzeten.

Japánban nem nyúlnak a technikához, tehát változatlanul folytatja az 1,3 és 1,5 literes benzines, és az arrafelé létező benzin-elektromos hibrid is. Az utastérben javítottak a minőségérzeten, sportosabb hangulat is választható lett. Japánban június végén kerülnek az ügyfelekhez a felfrissített Fit első példányai, Európába ősszel várható a megérkezés, közönségpremier valószínűleg a Frankfurti Autószalonon lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!