Még emésztik a márkakereskedők azt a hírt, miszerint a General Motors 2015 végével kivonja a Chevrolet márkát az európai piacról, és egyelőre leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy az ügyfelek érdeklődéseire válaszoljanak, illetve jelentős engedményekkel szabaduljanak meg a készleten lévő autóktól – új benzines Orlando-t 4,2-4,4 millióért lehet már kapni.

Azt nem tudni, milyen kompenzációt ígér a GM a kereskedéseknek, a hírek szerint az Opel márka képviseletét ajánlja azoknak, akik jelenleg nem rendelkeznek ezzel. De maguk a kereskedők (és szövetségeik) is kutatják a megoldást, és a spanyolok most megpróbálnak az európai piacot épp meghódítani készülő, szintén távol-keleti Qoros márkával tárgyalni. A kínai-izraeli vegyes vállalat épp most keres forgalmazókat és márkakereskedőket a kontinensünkön, és a spanyol Chevrolet márkakereskedők szövetsége érdemesnek látja a jelentkezést. Ez még nem jelenti azt, hogy bármilyen tárgyalás megindult volna a felek között. Mindenesetre lehet, hogy a GM döntésének következtében a Qoros nem indul majd annyira vert helyzetből Európában, mint a nulláról építkező MG, hanem rögtön teljes lefedettséget tud majd kínálni az egyes országokban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!