Moamer Kadhafi líbiai diktátor megbuktatását követően is jelentős autógyűjteményt találtak, most pedig Viktor Janukovics, a hatalomból eltávolított/de lemondani nem akaró ukrán elnök egy vidéki rezidenciáján fedeztek fel jelentős veteránautó és -motor kollekciót.

A Mezhyhir”ya település közelében található rezidenciának még a környékére is tilos volt menni, amíg Janukovics hatalmon volt, most pedig a bizonytalan jogállású államfőtől már nem tartó emberek járják be a hatalmas birtokot, miután az azt őrző rendőrök távoztak. Turistaként csodálják a látványosságokat, a garázs mellett van állatkert, hajóból kialakított étterem ringatózik a vízen, satöbbi.

Néhány kép készült a ház alatti veteránjármű-gyűjteményről, ahol külön részlegben állnak az egykori szocialista-blokk járművei, élen a szovjet vezetők luxusautóival, de például egy Jawa motorkerékpárt is látni a sorban, és a normál emberek számára is elérhető kocsik is ott állnak a sorban. Persze a nyugati autók se hiányoznak a gyűjteményből, egy korai Bentleyt és egy Chevrolet Impalát láthatunk a fotókon.

Nem tudni, milyen gyakran használták az autókat, de a hatalmas birtokon egy benzinkutat is felépített és üzemeltetett Janukovics. A különleges járművek sorát gyarapítja még egy kétéltű, de vannak különféle, motorral hajtott vízi eszközök is, amelyek jellemzően üdülőhelyeken használatosak.

Ifjabb Viktor Janukovics édesapjától eltérően a modern autókat részesítette előnyben, azon belül is a fekete kocsikra bukott. A hétköznapi luxusautókon kívül International MXT pickup, Knight XV páncélozott terepjáró is volt a gyűjteményben, amelyet az alábbi videón tekinthetnek meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!