Múlt héten mutatta meg a vázlatokat a Hyundai a következő Genesis Coupét megelőlegező tanulmányról, most pedig már a kész autó képeit is megkaptuk, így már láthatjuk, milyen a következő fokozata a folyékony szobrászat formavilágnak.

Elképesztően hosszú a motorháztető, az ajtó pedig a rövidke utastér teljes hosszát feltáró nyílást takar. Mindez 4,69 méteres hosszon és 1,89 méteres szélességű, 1,34 méter magas karosszériába sűrítették. A felnik 22 colosak, a tengelyek pedig 2,86 méterre vannak egymástól.

Mivel a karosszéria még rengeteget fog változni, sokkal inkább érdekesebb az erőforrás, amely majd választható lesz a következő generációs Genesis Coupénál is. Ez pedig a koreaiak új fejlesztésű, 3,3 literes lökettérfogatú V6-osa közvetlen benzinbefecskendezéssel és két darab turbófeltöltővel, ami 367 lóerős teljesítményt eredményez – úgy tűnik, a szedánhoz rendelhető V8-ast továbbra se kapja meg a kupé. A nyolc fokozatú automatikus váltó azonban felár ellenében biztosan ott lesz majd a fedélzeten.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!