Szegény szupergazdagoknak egyre több problémát jelentenek a parkolófiúk, nem véletlen, hogy a több, mint 600 lóerős Dodge Challenger SRT Hellcat esetén meg külön parkoló-üzemmód is van. Azonban a Prior Design tuningcég esete bizonyítja, hogy már maga a parkolószemélyzet léte is okozhat komoly anyagi kárt.

Még április 17-én következett be a szóban forgó eset, amikor a Prior Design tuningcég tulajdonában lévő átépített Audi R8 vezetője saját maga szerette volna leparkolni autóját a Hotel de Paris előtt, azonban a szálloda személyzete ezt nem engedte, és ragaszkodott ahhoz, hogy igénybe vegyék a parkolószolgáltatást. Azonban alig foglalt helyet a sportkocsi volánja mögött a szálloda alkalmazásában lévő ember, kijött rajta a porckorongsérv, amitől saját erőből képtelen volt elhagyni a járművet.

A Hotel de Paris személyzete nem habozott, és riadóztatta a tűzoltóságot, végül hat rendőr és nyolc tűzoltó közös erővel szabadította ki a szuperautóból a sérült férfit. Azonban a művelet során javarészt az utastérben mintegy 10 000 eurós (3 millió Ft) kár keletkezett, lényegében újra kell gyártani a karbon elemeket, újra kellett készíteni az Alcantara és nappa-bőr kárpitozást. A szálloda nem kíván fizetni, mondván nem ők okozták a bajt, a Prior Design szerint azonban attól a pillanattól kezdve, hogy a házirendjükre hivatkozva ragaszkodtak hozzá, hogy az ő felelősségük a parkolás, nekik kell állniuk az esetleges károk helyreállítási költségeit. Bár az is lehet, hogy a Hotel de Paris e célra szánt keretét kimerítette a Lamborghini Aventador helyreállítása

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!